• Clubnieuws

 • Tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze landelijke maatregelen gelden vanaf vandaag (dinsdag 29 september) vanaf 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

  Aanpassingen Coronaprotocol.
  In navolging van deze maatregelen zal ons eerder opgestelde ‘Coronaprotocol VV BNC’ worden aangepast. In ieder geval op onderstaande punten:

  • De Kantine is gesloten, doordeweeks en de gehele zaterdag en zondagen.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen.
  • JO7 t/m JO13 mogen geen gebruik maken van de Kleedlokalen/douches.
  • JO15 t/m MO19 mogen wel douchen volgens de geldende maatregelen.

   

   Extra Info/maatregelen.

  Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement. 

  Spelregels voor sport in het kort

  In het kort de spelregels voor het sporten: 

  • Sinds 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan.
  • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers en in de kantines.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen ook sinds 1 juli weer gebruikt worden.
  • Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

  Wedstrijden en toernooien en toeschouwers

  Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen  weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn voor in ieder geval een periode van 3 weken.

  Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

  Maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?

  Tijdens de sportbeoefening geldt de gezelschapsgrootte van 4 personen niet. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

  De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

  Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

  Sporters tot 13 jaar

  Van de sporters tot 13 jaar wordt verwacht dat zij gekleed naar de trainingen komen en geen gebruik maken van de kleedkamers en douches. Dat geldt ook voor thuiswedstrijden.

  Sporters ouder dan 13 jaar en senioren kunnen gebruik maken van de kleed en douche gelegenheden.

   

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  In het algemeen geldt, dat iedereen zich aan de volgende basisregels moet houden:

  De basisregels zijn: 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Probeer drukte te vermijden. 
  • Was vaak je handen.

  De sportkantine

  De sportkantines is gesloten vanaf 29 september 18:00 uur tot minstens 3 weken daarna.